neděle 13. května 2012

Pošmourná neděle... tak akorát k tvoření dělaná...

Ranní pohled z balkónu... dub nám září krásnou zelení a sluníčko jakoby se chtělo prodrat přes hordu mraků. Ale marně. Pošmourná to neděle. Taková tmavá, zamračená.
Musela jsem si ji trochu přibarvit. S tou haldou filců a bavlnek, co mám doma, to zas takový problém nebyl. Pak jen vybrat knoflíčky nebo korálky a pustit se do vyšívání.


 
A tady  výsledek mého dnešního snažení. Zbytek někdy příště :).

A jedna rychlo mňamka na závěr. Když už jsem zase sama doma ;)
Nakrájet brambory na hrubší plátky, osolit a uvařit (né rozvařit). Na másle zpěnit na kolečka nakrájený pórek nebo jarní cibulku, pak promíchat s uvařenýma bramborama, zalít smetanou (12%) a dozlatova zapéct. Ke konci pečení ještě posypat rozdrobenou Nivou. Můžete i opepřit, ale Niva se o pikantnost postará sama. Na talíři pak posypeme čerstvou pažitkou, nebo natí s jarní cibulky. A kolik čeho? No prostě od oka, jak kdo má rád... 


3 komentáře:

  1. Ahoj, objevila jsem Tě díky blogu Barborky a jsem ráda... je tady krásně! Jdu nahlédnout i Fler, páč brožky jsou opravdu krásné :-) Jolana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Joli, jsem ráda za nahlédnutí. Psaní mi moc nejde, snad to doháním aspoň fotkama... a třeba se časem i rozepíšu ;)

      Vymazat
  2. A nielen brože máš nádherne ale aj celý blog, je tu zo všetkého troška čo ja mam veľmi rada :-)) Si veľmi šikovná. Písať že nevieš?..hm...to skôr ja, ja mam s tým problém u Teba to nebadám.

    OdpovědětVymazat