neděle 20. května 2012

Skořicová buchta s oříšky a čokoládou

Tahle luxusní buchta u nás prostě vede. Nedělám ji často, není zrovna nejlevnější, ale když ona je tak strášně dobrá. A samozřejmě opět nezklamala :)

Potřebuje se na ni:
180g změklého másla
180g přírodního (hnědého) cukru
200g hladké mouky
3 vejce
4 lžíce mléka
4 lžičky skořice
2 lžičky prášku do pečiva

A na posypání:
100 g čokolády (na vaření, nebo hořkou) nahrubo nasekat
80 g nasekaných lískových ořechů 
1/2 balíčku skořicového cukru

Všechny suroviny umícháme v robotu (já míchám v pekárně na chleba, program Dort, ale bez pečení samozrejmě;)) na krémovitou směs.

Tu pak vlijeme do papírem vyloženého menšího pekáče (třeba 18x 27cm), posypeme čokoládou, oříškama, skořicovým cukrem a lehce rukou zatlačíme do těsta 

Pečeme na 180°C asi 40 min. Zkouším jestli je upečená špejlí. Když se těsto nelepí je hotovo. V pekáčku necháme asi ještě čtvrt hodiny vychladnout a vyndáme.

No, a pak už jen nakrájet a čekat na pochvalu. Zaručuji, že ta vás s touhle aromatickou skořicovou bombou, křupavýma oříškama a kousky čokolády, rozhodně nemine !!!

1 komentář:

  1. tak s týmto receptíkom si mi ulahodila, vyzerá super! :)

    OdpovědětVymazat