úterý 4. září 2012

Odkud že ty bubny znějí?

 Dnes Vás zavedu do své rodné vesničky. Je zajímavá tím, že se zde narodil zakladatel genetiky a objevitel základních zákonů dědičnosti Johan Gregor Mendel. Kdybyste si chtěli udělat náhodou výlet do našeho rodného Kravařska, tak vše potřebné se dozvíte zde
A proč se o tom zmiňuji právě dnes? Protože se tu v sobotu konala svatba mojí kamarádky Nelky. Holčiny, kterou mám moc ráda a kterou nelze nazvat jinak než "Andělem". Svatba trochu jiná, už jen tím, že nevěstu oddával její tatínek. A protože se brali dva recesisti, tak o legraci  nouze nebyla. 
Největší zážitek přichystala nevěsta a spolu se svými kamarády nám zahrála na africké bubny :)
Kdo by si je chtěl poslechnout naživo, tak zde .

Vzpomněla jsem si při té příležitosti, jak jsme s Nelkou byly v Českém Brodě na festivalu ROCK FOR PEOPLE. Hlavní hvězdou a tahákem byl tenkrát francouzský písničkář Manu Chao. Prodávaly jsme tam ve stánku a bylo to strašně fajn. Z jedné strany nás svými mňamkami zásobovali Hare Krišna a z druhé strany jsme měli čajovnu... takže každý večer nachystaná vodní dýmka byla samozřejmostí ;). Bylo strašně moc lidí (dle prodaných vstupenek něco přes 20.000) a šílené vedro. Schovávali jsme se ve stanu a mastili karty, když tu najednou strašlivé rány... ale nádherné. Úplně nám naskočila husí kůže po celém těle. Jako na povel jsme všichni odhodili karty a utíkali směrem k hlavnímu pódiu. Na něm obrovské bubny na které hrály Japonky (teda i Japonci, ale ty Japonky mě zaujaly víc;)). Bylo je vidět jen díky tomu, že v běsilém rytmu za bubny divoce vyskakovaly. Fascinující, neuvěřitelné, kouzelné ... pro mě obrovský zážitek. Husí kůži jsem měla po celou dobu jejich vystoupení. 
A jmenovali se GOCOO !!! 



2 komentáře:

  1. Pááni, teda tie Japonky boli super...fantastickééé, užila som si to, dík moc :-) Škoda ale tie bubny od nevesty nejde mi to otvoriť :-( Ak je Nelka taka temperamentná ako hra na bubny, tak Ti verím že musí byť správna kamoška :-))

    OdpovědětVymazat
  2. Mery, a to si dovedeš představit, jak byly ty Japonky fantastické naživo ;). A vydrž, Nelka tam to video s bubnama ještě nedala. A ano máš pravdu, je to živel ta Nelka jedna :DDD

    OdpovědětVymazat