úterý 28. srpna 2012

Když jsi smutná ...

Když jsi smutná, tak i kapky deště bolí,
rány se otevřou a naplní se solí,
držím tě za ruku a nemám žádnou záruku,
že nezůstanu o žebrácké holi.

Když jsi smutná, tak mi něco ruce sváže,
do mé hlavy mlčky vpochodují stráže,
všechny mé nápady hned zahánějí do řady
a střílí puškou té nejtěžší ráže.

Když jsi smutná, tak i sochy v parku brečí,
stromy procitnou a mluví lidskou řečí,
tiše tě konejší, jak umí stromy vezdejší 
[: a náhle jsi víc svoje, nežli něčí ...:]
(Karel Plíhal)

.........krásné, když někdo umí přesně popsat pocity ... a já se dnes tak nějak cítím ...


6 komentářů:

  1. text je překrásný,ale hlavu vzhůru, zase bude líp. Myslím na tebe.Hezký den Jitka

    OdpovědětVymazat
  2. Haničko, zlatíčko, tyhle dny a pocity občas přepadnou každého, ale věz, že sluníčko zase vyjde a bude líp. Nádherná slova a opět kouzelné brožičky. Pá drahá Lea

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Crochetka, nebuď smutná, slniečko vyjde zas a bude dobre!....dievčatá to napísali aj za mňa....báseň je krásna, hoci veľmi smutná....prajem Ti krásny dník a Tvoje výtvory sú nádherné!!!

    OdpovědětVymazat
  4. raz som v jednom z tych otravnych dookolachodiacich mailoch citala, ze aj ked si najsmutnesia, aj v tej chvili je na svete aspon 1 clovek, co ta miluje, aspon 2, co ta miluju tajne, aspon 3 skutocni priatelia, aspon 4, ktori by tvojimi priatelmi chceli byt, aspon 5 ktori by s tebou isli na kavu nezavatne poklebetit ...atd. atd., jasne si to nepamatam presne, neznasam tie maily a ziadne nepreposielam a vyhadzujem - teda konkretne vzdy tie, co sa vyhrazaju, co sa stane, ak nepreposlem :)
    Tentokrat by bol obsah mailu prevda, lebo asi predvcerom som sa flakala po internete a nasla prekrasnu nastenku na pintereste s vyrobkami z filcu a hned som si pmyslela na nasu Crochetku a jej nadherne brosnicky - toto by sa jej isto pacilo a mozno by nasla dalsie inspracie :) ... prikladam, aby bolo jasne, ze nekecam:
    http://pinterest.com/u74sbj/wool/
    Jedno je teda dokazane ... aj ked si smutna, su na svete priatelia, ktorych si sice este nestretla, ale myslia na Teba, vazia si Ta a su radi, ze si !!!
    Takze sa pripajam k dievcatam, vyjde slniecko a bude lepsie ... drzim palceky :)

    OdpovědětVymazat
  5. Maťka napísala si to presne ako som to chcela napísať ja, keď som ešte nečítala Tvoj príspevok, len dodám k tomu, že mne sa tie e-maily páčia, všetke majú dušu a pravdu. Len.....keby tam nebolo to vyhrážanie sa, ak nepošleš... vtedy reagujem presne naopak :-( vlastne tak ako Ty a aj mnoho ďalších...
    Drahá Crochetko, tento citát je krásny a vystihuje perfektne smútok v skratke, ktorý bohužiaľ občas zažíva asi každý z nás.
    Lenže keby nebolo smútku nechápali by sme radosť, život je bohužiaľ aj o tom :-( Viem, povieš si teraz, Vám sa ľahko píše ak nemáte smútok a ja ho práve mám, ale my máme šťastie, že sme taká menšia blogová rodinka, kde sa môžeme navzájom, aj keď sa osobne nepoznáme, potešiť slovíčkom a pochopiť, lebo dnes si to Ty, ale zajtra to môžem byť zase ja...
    Prajem si, aby Ti čím skôr vyšlo slniečko a Ty si bola sama radosť, myslím na Teba, vážim si Ťa pre Tvoju úžastnú šikovnosť, ktorou nás všetkých obohacuješ. Mery

    OdpovědětVymazat
  6. Ale no táák... To přejde. Jestli jsi TO neléčila dnes, hned zítra začni! Každá má na TO svůj postup. Já třeba vymetu sekáče, nebo nevidím, neslyším a jenom si hraju s nějakou výtvarnou technikou a jediný, kdo si zaslouží moji pozornost je kocour - ten si lednici sám neotevře:o))

    OdpovědětVymazat